5 éves csúcson az Ethereum bányászok díja
2020. szeptember 18. írta: DigiTech World

5 éves csúcson az Ethereum bányászok díja

ether_free.jpg

Az Ethereum bányászok óránkénti bevétele rekordot ért el. A szétosztásra kerülő díj jelenleg 2275 ETH (880.000 USD).

A hírtelen emelkedést az váltotta ki, hogy tegnap az Uniswap kiadta az Ethereum blokkláncon az Uni token-jét a felhasználóinak. Bejelentést követően 70.000 felhasználó sietve próbálta beszerezni azt.

Crypto elemző cég Glassnode grafikonja:

eth_dij_csucs_graf.png

A számok még a 2017-es bika piacnál is sokkal magasabbak. 

A magas díjak alapvetően használhatatlanná teszik az Ethereum hálózatot és kiszoríthatják a normál felhasználókat. 

Számos felhasználó beszámolt arról, hogy a tranzakciók órákig tartanak vagy egyáltalán nem sikerülnek. A bányászokat pénzzel ösztönzik arra, hogy először a legmagasabb díjjal járó tranzakciót hitelesítsék ami az alacsonyabb díjakkal járó tranzakciók hatalmas lemaradását eredményezi. 

Tovább növelve a hálózat szűk keresztmetszetét, hogy minden blokknak van egy maximum befogadó képessége, csökkentve a blokkban megerősíthető tranzakciók számát.

A hálózati torlódás esetleg arra készteti a felhasználókat, hogy alternatív megoldást keressenek. 

A Binance Smart Chain (BSC) ezen a héten pl az Ethereum tranzakciók 40%-át dolgozták fel. Nyilatkozta a vezérigazgató, CZ. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kripto-vilag.blog.hu/api/trackback/id/tr816206324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

odamondó 2020.09.20. 06:32:22

Bányászás biztos megéri valakinek csak még nem tudtam rájönni kinek...

gigabursch 2020.09.20. 15:53:48

Êvek óta próbálják velem ezt a kripto ízét felfogatni.
Biztos bennem van a hiba.

kiskutyauto 2020.09.20. 19:33:09

@odamondó: 1. aki idejében elkezdte, úgy 10 éve (és a legnagyobbakat ill főleg bitcoint)
2. aki lopja az áramot (vagy valami módon ingyen illetve extrém olcsón jut hozzá, pl napelem, zöld erőmű stb)
3. aki régi vasakből össze tud hegeszteni házi amatőr nagygépet... 10 000 db 15-20 éves fillérekért kapható vagy ingyen vihető PC összemókolva egy nagy (vagy több kisebb) gépterembe... ill arra deidkált helységbe... már egész kellemes teljesítményt ad... főleg ha az áram meg ingyen van... (szervízköltség nincs, mert ha egy elfüstöl nyugodtan ki lehet dobni, a még használható alkatrészek kiszerelésével... vagy ha olyan a hiba, akkor a fillérekért/ingyen beszerze6tt cserealkatrész megy bele)

odamondó 2020.09.21. 08:57:17

@kiskutyauto: szerintem az 1-es már nem játszik, mert ő valószínűleg már eladta a coinjait amikor azt hitte az árfolyam már magas.

2-es és 3-as példa viszont nem jutott eszembe. Igen ilyen csalással lehet profitálni. Főleg a 3-as a legjobb aki valamilyen cég leselejtezett gépparkjához hozzájutott és lopja az áramot.

gigabursch 2020.09.21. 15:31:24

@kiskutyauto:
Ezek szerint, ha a Paksi Atomerűben arra használnák az ilyen "bányász"-gépeket, hogy a pillanatnyi teljesítmény kilengéseket pont lefedjék némi bányászattal, akkor az az erőmű számára egy win-win pozíció lenne?
süti beállítások módosítása