Az EU Bizottság 2022-ig elindítja a blokklánc szabályozást
2020. szeptember 25. írta: DigiTech World

Az EU Bizottság 2022-ig elindítja a blokklánc szabályozást

digieu.png

Úgy tűnik, hogy a kripto és a blokklánc szabályozás az EU-ban kiemelt jelentőségt kap

Az Európai Bizottság 2022-re elindítaná a European Blockchain Partnership (EBP) programját. Az együttműködéshez nagyjából 30 ország csatlakozna. 

A Bizottság Digitális Innovációs és Blokklánc csapatának hivatalos weboldala közölte, hogy együttműködik és segít kidolgozni a szabályozást az EBP-nek. Segít tesztelni a blokklánc és digitális eszközök használatának eseteit a European Blockchain Services Infrastructure (EBSI)-ben. Céljuk, hogy határokon átnyúló digitális közszolgáltatásokat nyújtson az egész EU-ban a blokklánc technológia segítségével.

Az infrastruktúrán kívűl olyan felhasználási eseteket is tesztelne, mint az adatok hordozhatósága, az intelligens szerződések és a digitális identitás az olyan ágazatokban mint az egészségügy, a környezetvédelem, a mobilitás vagy az energia. 

A Digitális Innováció és Blokklánc csapata megemlítette, hogy a Bizottság külön figyelmet fordít az olyan szabályozási keret kidolgozására, amely tokenizációval és intelligens szerződésekkel is támogatja az eszközök digitalizálást. 

A bejelentés egy héttel azután érkezett, hogy az Európai Unió kijelentette miszerint 2024-ig szabályozási keretet hozna létre, hogy elősegítsék a digitális eszközök pénzügyi szektorban történő alkalmazását. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kripto-vilag.blog.hu/api/trackback/id/tr7216214684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása