Januárban jöhet a Facebook kriptovalutája, a Libra coin
2020. november 28. írta: DigiTech World

Januárban jöhet a Facebook kriptovalutája, a Libra coin

fb_libra_ftimes.png

A Facebook Libra állítólag 2021 januárjában startol, írja a Financial Times. A digitális valuta kezdetben stabilcoin formában fiat pénzhez, a dollárhoz lesz kapcsolva. 

A globális pénzügyi szabályozók több, mint egy éves ellenőrzését követően a Libra az amerikai dollárral támogatott digitális pénznem formájában indul. 

A Libra projektben résztvevő 3 emberre hivatkozva a lap azt írja, hogy a Libra Szövetség több, más fiat pénzeket is tervez bevonni a projektbe.

A januári pontos bevezetés még mindig nem tisztázott, ez attól függ, hogy a Svájci Pénzügyi Piacfelügyeleti Hatóság (FINMA) jóváhagyását mikor kapja meg, hogy fizetési szolgáltatásként működjön. 

A FINMA szóvivője kijelentette, hogy a szokásos gyakorlatnak megfelelően nem közöl információkat folyamatban lévő ügyekről. 

2019 júniusában indított Libra Szövetség, komoly szabályozási ellenőrzés előtt állt, amelynek következtében számos nagyvállalat kiszállt a projektből, mint például a PayPal és a Mastercard is. A Libra-t fedező devizakosárnak eredetileg több fiat devizát is kellett tartalmaznia, beleértve az amerikai dollárt, az eurót, a japán jent, az angol fontot és a szingapúri dollárt. 

A Financial Times szerint a Libra Szövetség több tagja úgy véli, hogy az HSBC jogi vezetőjének, Stuart Levey vezérigazgatónak kinevezése fordulópontot jelentett a projekt számára. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kripto-vilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1816304964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása