A Bitcoin megelőzte a Coca Colat, a PayPalt, és a Netflixet is
2020. november 11. írta: DigiTech World

A Bitcoin megelőzte a Coca Colat, a PayPalt, és a Netflixet is

btc_free.jpg

A Bitcoin piaci kapitalizációja 190 milliárd dollárról 280 milliárd dollárra nőt az elmúlt hónapokban ezzel neves nagyvállalatok elé került.

Szeptember elején a Bitcoin (BTC) piaci kapitalizációja körülbelül 190 milliárd dollár körül mozgott, ekkor az BTC ára nagyjából 10 000 dollár körüli volt. Szeptember óta azonban a kriptovaluta ára felment 15 000 dollár köré. Ezzel a piaci volumen 280 milliárd dollárra nőtt. Ez most értékesebbé teszi a Bitcoint mint több neves nagyvállalat vagy bank.

A Bitcoin egyenértékű az Egyesült Államok 18. legnagyobb kereskedelmi társaságával. Mivel a BTC piaci felső határa jelenleg 280 milliárd dollár körül van, ezért minden olyan cégnél nagyobb ami a listán 17. helytől lejjebb helyezkedik el.

A megelőzöttek listája olyan neves cégeket tartalmaz mint a Coca Cola, Netflix, Disney, PayPal vagy a Salesforce.

usa_marcet_cap_2020_nov.png

Még mindig nem tudja megelőzni a 3 legnagyobb amerikai pénzintézetet a JPMorgant, a Visat vagy a Mastercardot. Ahhoz, hogy ezen cégek értékét is meghaladja 23 000 dolláros árfolyamon kellene jegyezni vagyis 423 milliárd dolláros piaci felső határt kell elérnie.

Ahhoz, hogy a kriptovaluta a világ legértékesebb vállalatát az Applet előzze meg az árfolyamnak 120 000 dollárnak kellene lennie és 2000 milliárd dolláros piaci felső határral kellene rendelkeznie.

Az elemzők arra számítanak, hogy 2021-ben az árfolyam még tovább fog emelkedni.

2017-ben a Bitcoin új rekordmagasságot ért el 15 hónappal azután, hogy 2016-ban blokkjutalom felezés történt. A legutóbbi felezés 2020 májusában volt, ha a történelem megismétli önmagát akkor új csúcs alakulhat ki. Elemzők és kriptovaluta befektetők szerint hosszútávon a Bitcoin a tartós értékraktár mivolta miatt tovább növelheti az értékét.

Tyler Reynolds, a Google és a Morgan Stanley korábbi felfedezettje így vélekedett twitteren:

A jelenlegi bikapiacot a BTC azzal a narratívával vezeti, amelyet a veteránok már 2011 óta mondanak. A Bitcoin felső kínálati határa tartós értéktárrá teszi, mivel a kormányok leértékelik fiat pénzüket a nem korlátozott kormányzati kiadások támogatása végett.

Más figyelemre méltó befektetők mint például a milliárdos Wall Street fedezeti alapkezelő Paul Tudor Jones inflációból menekülő eszköznek nevezte a Bitcoint. A kriptovaluta különösen vonzó az intézmények számára, mert fedezetként működhet egy diverzifikált portfólión belül, ugyanakkor kitettséget is adhat a befektetőknek az aszimmetrikus kockázat-megtérülési potenciáljára.

A Bitcoinnak még viszonylag alacsony piaci kapitalizációja a Visához vagy aranyhoz képest, ami azt jelzi, hogy a következő évtizedekben lehetőség van a további értéknövekedésre.

 

forrás: Cointelegraph

A bejegyzés trackback címe:

https://kripto-vilag.blog.hu/api/trackback/id/tr7916282584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apro_marosan_petergabor 2020.11.13. 14:25:19

Végül is mindegy, hagy a FB nyomtat zöldhasút, vagy BC-t generálnak.
De az USD mögött mégis csak van egy komolyabb gazdaság - a BC mögött semmi. Igazi spekulatív széhámosság.
süti beállítások módosítása