9 éve nem volt ilyen könnyű Bitcoint bányászni
2020. november 04. írta: DigiTech World

9 éve nem volt ilyen könnyű Bitcoint bányászni

mining_free.jpg

A Bitcoin bányászati nehézsége november 3-án 16%-kal csökkent. Ez az elmúlt 9 év és a 2012-ben megjelent ASIC bányászgépek megjelenése óta történt legnagyobb zuhanás.

A bányászati nehézség most visszatért a legutóbb júniusban tapasztalt szintre, amely egy nagyobb ár korrigálás után következett be amikor március közepén a Bitcoin árfolyama drasztikusan csökkent a COVID-19 járvány miatti piaci félelem nyomán. A kiigazítás minden idők második csökkenését jelenti.

Ahogy arról a Coindesk és a Cointelegraph is beszámolt a BTC.com adatai azt mutatják, hogy ez a legutóbbi nehézségbeesés a legnagyobb kiigazítás amelyet a hálózat 2011 óta végzett.

Ez a csökkenés azt jelenti, hogy nagyjából a következő két hétben lehetőség nyílik arra, hogy a kevésbé hatékony bányászok visszatérjenek és tisztességes profitot termeljenek.

Bányászati nehézség

Meghatározza, hogy milyen nehéz Bitcoint bányászni. Minél nehezebb a bányászati nehézsége annál nagyobb számítási teljesítményre van szükség ugyanannyi blokk kibányászásához. Ez fontos jellemzője annak, hogyan véd az 51%-os bányászati támadások ellen. A hálózat bányászati teljesítményének nagysága meghatározza, hogy a Bitcoin hálózat hogyan állítja be a bányászati nehézséget. Egyszerűen: minél több hash erő kapcsolódik a Bitcoin hálózathoz annál nagyobb lesz a bányászati nehézség.

Mi az oka a csökkenésnek?

Míg a Bitcoin ára és a piac állapota gyakran a bányászati ökoszisztémához kapcsolódik, nem történt jelentős árcsökkenés. Ennek a katalizátora inkább az, hogy a kínai Szecsuán tartományban számos bányászati vállalat offlinine állapotba hozza a gépeket költözés miatt, hogy a régióban az esős évszakban az olcsóbb villamos-energia árakat használják.

Október után azonban a bányászok kénytelenek majd áttelepülni olyan területekre mint Hszincsiang és Belső-Mongólia, mivel Szecsuánban ismét megemelkedik az áram ár-érték aránya.

Jó hír a felhasználóknak és a bányászoknak is

A bányászati nehézség csökkenésével csökken a tranzakciós díj és a blokkidő a felhasználók számára. A bányászok pedig nagyobb profittal bányászhatnak.

Ez egyébként egy furcsa esemény mivel a bányászati nehézségek csökkenését gyakran rossz piaci körülmények övezik, de itt más tényezők játszanak szerepet. Ezek a tényezők a bányászatot kívánatosabbá tehetik az elkövetkezendő hetekben amik majd ismét megemelhetik a bányászati nehézséget.

Várhatóan sokminden fog történni az elkövetkezendő hetekben a globális piacok, valamint a Bitcoin számára például az amerikai elnökválasztás.

A külső piaci tényezők mellett bekövetkezett hatalmas bányászati nehézség csökkenés pozitív növekedést eredményezhet a Bitcoin számára, amely már most kényelmesen a 13000 dolláros szint fölött mozog. Sokan továbbra is bizakodóak abban, hogy a Bitcoin közelebb fejezheti be az évet a legmagasabb 20000 dolláros csúcshoz és talán ez a hét és a hozzájáruló tényezők jelenthetik ennek katalizátorát.

A bejegyzés trackback címe:

https://kripto-vilag.blog.hu/api/trackback/id/tr9216273362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása