Oroszország adóztatná a kriptovalutából származó bevételeket
2020. november 27. írta: DigiTech World

Oroszország adóztatná a kriptovalutából származó bevételeket

orosz_btc.png

Nemrég számoltunk be arról, hogy orosz felügyelettel az állami Fehérorosz Belarusbank kriptovaluta tőzsdét indít, amelynél a kereskedés az oroszok számára is elérhető lesz. 

Sajtóhírek szerint, Oroszország kemény szankciókkal, akár börtönbüntetéssel is sújthatja azon állampolgárait, akik nem vallják be a kriptovalutákból származó bevételeiket. 

Az miniszterelnök bejelentette, hogy rendet tenne az orosz kriptopiacon. Mihail Mishustin támogatja a helyi kriptovaluta piac továbbfejlődését. 

November 26-án tartott kormányülésen, Mishustin jogi védelem bevezetését javasolta az ország kriptovaluta tulajdonosainak, az új ipar növekedéséhez való hozzájárulás érdekében. 

Azt nyilatkozta, hogy egy ilyen keretrendszer:

Civilizált módon fejlesztené az ipart, hogy az ilyen eszközök tulajdonosai megvédhessék jogaikat és érdekeiket. Ugyanakkor megakadályozzák a feketegazdaságot. 

A terv részeként Mishustin, az orosz adótörvény módosítását javasolta az olyan kriptopénzek, mint a bitcoin (BTC) tulajdonjogának elismerése érdekében, kijelentette:

Végezzünk számos módosítást az adótörvényeken, hogy a digitális pénzügyi eszközöket tulajdonként ismerhessék el, és tulajdonosaik jogellenes cselekmények esetén jogi védelemre számíthassanak, valamint megvédhessék a tulajdonjogukat a bíróságon. 

Mishustin az adóügyi hivatal volt elnöke, 2020 januárjában váltotta Oroszország volt miniszterelnökét, Dimitrij Medvegyevet, ezután sürgette az országot, hogy helyezze előtérbe a digitális gazdaság fejlesztését. A helyi kripto ökoszisztéma jelenlegi állapota azonban továbbra is kétséges, mert a kormány 2021 januárjában azt tervezi, hogy hivatalosan betiltja a kripto fizetéseket. Az évi 600 ezer dollár feletti kriptobevétel bevallásának elmulasztása pedig börtönbüntetést vonhat maga után. 

Eközben, a nagy orosz pénzintézetek a kripto és blokklánccal kapcsolatos szolgáltatások külföldön történő elindítását kezdeményezték. 

November 19-én a Gazprombank Switzerland, Oroszország egyik legnagyobb bankjának svájci leányvállalata, a svájci szabályok jóváhagyását követően debütálta a bitcoin tranzakciós szolgáltatását.  

 

kép: Coinmama.com

A bejegyzés trackback címe:

https://kripto-vilag.blog.hu/api/trackback/id/tr7016303956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása