Már csak 2,5 millió kibányászható Bitcoin van
2020. szeptember 30. írta: DigiTech World

Már csak 2,5 millió kibányászható Bitcoin van

btc.jpg

Tudni lehet, hogy összesen 21 millió Bitcoin kerülhet forgalomba. Ebből már csak 2,5 millió nincs kibányászva. 

A ChartBTC tweetelte, hogy a Bitcoinhálózat már meghaladta a 18,5 millió kibányászott BTC-t. Ez azt jelenti, már nincs éppen 2,5 millió kibányászásra váró coin. Ez a teljes BTC-k 11,9%-a. 

A maradék hiányzó BTC-k felét a következő 4 évben fogják kibányászni. 2009 óta a coin három felezésen ment keresztül. A harmadik idén májusban volt. Mivel 4 évente felére csökken a kibányászható BTC-k száma 2140-re lesz kibányászva az utolsó coin. Az adott év után nem lehet új coint kibányászni. Csak a forgalomban lévők tulajdonjoga fog cserélődni.

chartbtc_tweet.png

A Cointelegraph korábban már beszámolt arról, hogy az utolsó felezés nem a várt eredményt hozta a BTC árában mert elég sokan elkezdték a megtakarításukat Bitcoinban tárolni. 

2020 eleje óta a Bitcoin iránti kereslet folyamatosan növekedett. A új felmérési adatok is azt mutatják, hogy a befektetők mégtovább szeretnék növelni a befektetéseiket függetlenül a rövidtávú árcsökkenéstől. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kripto-vilag.blog.hu/api/trackback/id/tr9516221866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

flydomi 2020.10.01. 17:23:52

Egyik legjovedelmezobb piramis jatek.........

degeco 2020.10.01. 17:32:26

Tegye fel a kezét aki érti , hogy miért éri meg bitcoinba fektetni!

Vén motoros 2020.10.01. 19:24:12

@degeco: A Bretton Woodsi egyezmény óta minden pénz értékét a belé feketett HIT adja. (Bretton Woodsban szünetteék meg a pénz aranyfedezetét.) Miért van az aranynak értéke? Azt is a belé feketetett hit és bizalom határozza meg. At arany - technológiai értelemben - nem túl értékes fém, vannak nála sokkal értékesebbek, és még csak nem is aryanyból van a legkevesebb a Földön.
A bitcoinnak van egy másik előnye: Tökéletesen ellenőrizhetetlen és nyomonkövethetetlen. A legjobb titkoszsolgálatok legnagyobb szuperkompjúterei sem tudnak fogást venni rajta. Vagyis: eltikolható (adózás...), bármilyen bűncselekményből származó pénz nyomon kövtehtőség nélkül ebbe fektethető, bármilyen bűnös cselekedetet finanszírozhatsz bitcoinnal, (bérgyilkost, merényleteket, fegyver vásárlást-eladást), anélkül, hogy bárki megtalálná a pénz útját.
Amúgy a "bitcoin bányászat" kifejezés megtévesztő, a bitcoin - máig is ismeretlen - megalkotója (a bitcoin röviden és tömören egy matematikai modell) úgy intézte, hogy meghatározta a bitcoinok max. mennyiségét, valamint azt, hogy az idő előrehaladtával mind nehezebben lehessen "kibányászni", A báynászat rendkívüli mennyiségű matematikai művelet elvégzését jelenti. Lényegében a leges-leggyorsabb garfikus kártyák GPU-ját, amelyek egészen rendkívüli (nem lebegőpontos) számítási sebességgel rendelkeznek, használják bitcoin bányászatra, de úgy, hogy ezekből ezer és ezer számítógepet építenek és kötnek össze. A bitcoin bányászat a leg környezetszennyezőbb dolog, mert egy Kujbisevi vizierőmű teljesítnménye sem elég hozzá. Mivel egyre nehezül a számítások elvégzése, egyre több energiát tabálnak a számítógépek ezrei, csak nagyon olcsó energiával érdemes bitcoint bányászni.

degeco 2020.10.01. 20:26:33

@Vén motoros: ez mind nagyon szep es nem ujdonsag, de sajnos nem valasz a kerdesre. Miert eri meg bitcoint venni? A spekulacion kivul nincs semmilyen elmelet ami tamogatna vagy megmagyarazna hogyan is mukodik a bitcoin arfolyam.

mókusfülecske 2020.10.01. 20:39:18

@degeco: pedig elég egyértelműen leírták neked: olvasd el az első mondatot újra.

eßemfaßom meg áll 2020.10.01. 21:29:43

@Vén motoros: A hit mellett azért az adott pénzt kibocsátó ország komplett gazdasága is ott van az adott pénz mögött, a BTC mögött viszont tényleg csak az a hit van, hogy holnap többet fog érni mint ma.

Billy Hill 2020.10.01. 22:07:13

@eßemfaßom meg áll: Mondjuk szerintem az is kérdés, hogy mikor jön el az a-ha pillanat, hogy pl. az arany sz@rt se ér... Az is azért értékes, mert mindenki azt mondja, hogy az. Vannak sokkal hasznosabb fémek. :-)

Balogh Zsolt · http://vonattal-termeszetesen.blog.hu/ 2020.10.01. 22:10:07

@eßemfaßom meg áll: Ráadásul én azt sem értem, hogy miért is jobb, mint az igazi pénz? Oké, mindkettő mögött a hit áll, eddig 1:1, de a pénzt mindenhol elfogadják, viszonylag stabil + van még egy csomó jó tulajdonsága.

A bitcoinnak meg az az egy van, hogy a bűnözők, zsarolóvírus készítők biztonságosan használhatják. Szuper!

Dan da Man 2020.10.02. 07:53:50

@flydomi: Tökéletes megfogalmazás. Riszpekt!

apro_marosan_petergabor 2020.10.02. 08:09:59

Ragyogó lehetőség csalásra, pénzmosásra, a feketegazdaság bővítésére, bűnözők egérútépítésére és hülyék lehúzására.
süti beállítások módosítása