Elon Musk: Bitcoin zsarolóvírussal akarták sakkban tartani a Teslát
2020. szeptember 02. írta: DigiTech World

Elon Musk: Bitcoin zsarolóvírussal akarták sakkban tartani a Teslát

tesla_free.jpeg

Nemrégiben robbant a hír, hogy egy lojális Tesla dolgozót környékeztek meg orosz bűnözők akik pénzt ajánlottak fel azért ha feltelepít a számítógépére egy programot.

Elon Musk megerősítette, hogy a Teslát nemrégiben zsarolóvírussal akarták támadni melynek célja az volt, hogy 1 millió dollárnyi Bitcoint csaljanak ki az autógyártó óriástól.

Egy orosz állampolgár megkereste a Tesla nevadai gyártóüzem alkalmazottját és arra próbálta rávenni, hogy telepítsen zsarolóvírust a Tesla számítógépes hálózatra. Az orosz állampolgár 1 millió dollárt és 1 Bitcoint ajánlott fel előlegként.

A megvesztegetés elfogadása helyett az alkalmazott értesítette főnökét majd a cég az FBI-t. Az Egyesült Államok Szövetségi Nyomozó Irodája a nyomozás után letartóztatott egy 27 éves orosz állampolgárt, Igor Igorevics Kriuchkovot, aki a zsarolásért felelős. Kriuchkovot augusztus 22-én fogták el Los Angelesben és ha bűnösnek találják akkor akár 5 év börtönt is kaphat.

A Forbes szerint a kiberbűnözők szeretik a Bitcoint fizetési módként használni mert a digitális eszköz piaci értéke folyamatosan növekszik és növekvő népszerűsége fedezeti ügyletként működik a befektetők körében. Az FBI szerint az elmúlt 6 évben a számítógépes kiberbűnözők által elkövetett zsarolóvírus támadások több mint 140 millió dollár értékű Bitcoint termeltek.

Elon Musk elmondta: a céget megcélzó Bitcoin zsarolási akció komoly támadás volt. Korábbi Bitcoin Twitter hekkelés miatt szenvedett más Tech mogulokkal egyetemben. A Tesla elleni Bitcoin zsarolóvírus támadás egy olyan időszakban történt amikor a cég részvényei körülbelül 465 milliárd dolláros piaci kapitalizációval büszkélkedett. Egy 5 az 1-ért részvényfelosztás után Elon Musk vagyona megnégyszereződött a Facebook vezérigazgatóját Mark Zukkerberget is megelőzve ezzel a Bloomberg Milliomos listáján.

Arany vagy Bitcoin fedezet?

A NASA tette közzé, hogy Elon Musk a SpaceX vállalatával most azon dolgozik, hogy aszteroidák felszínéről nyerjenek ki aranyat.

Ezzel párhuzamosan Tyler Winklevoss (amerikai kripto szakértő) tovább sarkallta a befektetőket a Bitcoinba történő befektetésre a dollárral vagy az arannyal szemben. Ugyanis ezen digitális eszköznek korlátozott a maximuma ami 21 millió darab. A Bitcoin értéke növekszik a dollár értéke zuhan, míg az arany mennyisége valójában ismeretlen. Mivel a BTC kriptovaluta értéke maximálisan 21 millió érme a világon, Winklevoss ezért a BTC-t emelte ki az infláció elleni legjobb fedezetként.

A bejegyzés trackback címe:

https://kripto-vilag.blog.hu/api/trackback/id/tr8116187192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása