Tőzsdére mennek a kriptovaluta tőzsdék
2020. december 30. írta: DigiTech World

Tőzsdére mennek a kriptovaluta tőzsdék

going_public.jpg

2021-ben a Coinbase és az eToro kriptovaluta tőzsde is részvényeket bocsát ki, előbbi értéke 28, utóbbi értéke 5 millió dollár lehet.

Nem ritka, hogy egy stabil lábakon álló nagyvállalat tőzsdére vonul. Ennek különböző okai is lehetnek, például, hogy tőkét vonjon be, vagy, hogy értéke sokszorozódjon. Nincs ez másként a kriptovaluta tőzsdékkel sem. A kriptovaluták egyre népszerűbbek, nem csak a kisbefektetőknél, hanem már sok intézményi befektetés is történt az elmúlt időszakban, ezért ebben az iparágban is várható volt a részvénykibocsátás.

Coinbase IPO

December 18-án, a Coinbase Global bejelentette, hogy benyújtotta a papírokat az Amerikai Tőzsdefelügyelethez (SEC). A Messari Crypto kutatója, Mira Christianto, a vállalat üzleti eredményeit és tevékenységeit figyelembe véve 28 milliárd dolláros értékre becsülte a Coinbase IPO-ját. 

Az értékeléshez használt modell figyelembe veszi a kereskedési és letétkezelési díjakat, a betéti kártyákat és egyéb kritériumokat is. 

coinbase_ipo_tweet_1.png

Forrás: Twitter

A kereskedési volumen elsősorban intézményi befektetőktől származik, és egy ügyfélre jutó átlagos részesedés 703 dollár. 

A Tradingview adatai szerint, a kriptotőzsde eredményei nagyon impozánsak, ha figyelembe vesszük a kereskedési volumenét. Ez 2019 óta 7 milliárd dollárról 20 milliárd dollárra nőtt, vagyis a teljes kriptovaluta piac kapitalizációjának 3,12%-ra emelkedett. 

eToro IPO

Az eToro egy social trading platform, olyan kriptovaluta tőzsde, ahol közösségi kereskedést lehet folytatni. Források szerint 2021-ben kerülhet tőzsdére. A kripto tőzsde platform, a londoni tőzsde -ELIT- programjával együttműködve készül nyilvános ajánlattételre. 

etoro_1.png

Forrás: Cointelegraph

Az IPO a második negyedévben lesz. A tőzsdére vezetéssel kapcsolatban a vállalat, tárgyalásokat folytat a Goldman Sachs befektetési bankkal. A vállalat, előzetes vizsgálatok alapján, tőzsdére vezetéskor 5 millió dollárt érhet.

Az eToro 2020-ban megduplázta a bevételét és elérte az 500 millió dollárt, emellett ötmillió új ügyfelet szerzett. 

Összegzés

Számos általános pénzügyi egység, például a MicroStrategy elindította a Bitcoin befektetési trendet. A Coinbase és az eToro tőzsdére lépésének törekvései tovább növelhetik a kriptovalutákba való befektetést. Ha így folytatódik, akkor a Bitcoin árfolyama tovább fog emelkedni és a most stagnáló altcoinok is emelkedő trendet fognak mutatni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kripto-vilag.blog.hu/api/trackback/id/tr2316364458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása