Fenntarthatóság a divatiparban blokklánc technológiával
2020. november 19. írta: DigiTech World

Fenntarthatóság a divatiparban blokklánc technológiával

ibm.jpg

Az IBM megcélozza a fenntartható divatot a legújabb blokklánc partnerségével. Törekvése az új partnerséggel mélyül, hogy nyomon kövesse az ellátási láncokat a textil és divatiparban. 

Az Armonk, New York központú tech óriás hétfőn jelentette be, hogy a német Kaya & Kato textilgyárral együttműködve kifejleszt egy blokklánc hálózatot, amely nyomon követi a divatiparban használt szövetek eredetét. 

Az új alkalmazás lehetővé teszi a Kaya & Kato beszállítóinak és vásárlóinak, hogy azonosítsák a szövetek feldolgozási helyét, valamint megértsék a gyártási és forgalmazási folyamatok lépéseit.

Az IBM így nyilatkozott:

A hálózatot úgy tervezték, hogy átláthatóbbá tegye a ruhák eredetét, a felhasznált szálaktól a végtermék elkészítéséig és a fogyasztók tudatában legyenek annak, hogy a ruházatuk fenntartható módon készül. 

A kezdeményezést nagyban támogatja a Németországi Szövetségi és Gazdaságfejlesztési Minisztérium. 

Az IBM a fenntartható ruházatot ígéretes növekedési vállalkozásként határozta meg, különösen Európa fiatalabb demográfiai csoportjai között. 

Az IBM megrendelésével készült a Morning Consult által készített európai fogyasztói tanulmány, amelyben a válaszadók 75%-a állítja, hogy aggódik a divatipar pazarlása miatt. 64% jelezte a ruhák vásárlásának vágyát, ha az új technológiák igazolni tudják a fenntarthatósági igényeket. 

Az ellátási lánc logisztikáját már régóta blokklánc technológiával végzik. A jobb nyomon követhetőség, különösen az élelmiszer és gyógyszerellátás terén a blokklánc integráció az egyik legnagyobb érték. 

A becslések szerint 2025-re a globális élelmiszerboltok 20%-a használja a blokklánc technológiát az élelmiszerbiztonság és a nyomorkövethetőség szempontjából. 

Bár a VeChain vitathatatlanul az egyik legismertebb blokklánc projekt amely az ellátási lánc menedzselésével foglalkozik egyre több kisebb projekt jelenik meg a piacon, ilyenek például: WaltonChain, Wabi és az Ambrosus. A piaci kapitalizációt és az árképzést tekintve az ellátási lánc kriptavalutái viszonylag kicsik más iparági vertikumokkal, például a DeFi-vel, az intelligens szerződésekkel szemben. 

Ami az IBM-et illeti a tech óriás az utóbbi években a világ legnagyobb blokklánc vállalkozásává vált. Az IDC kutatása a blokklánc szolgáltatások globális piacvezetőjeként sorolja. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kripto-vilag.blog.hu/api/trackback/id/tr8316290610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása