Nemzeti tőzsdehírek a kripto világból
2020. szeptember 02. írta: DigiTech World

Nemzeti tőzsdehírek a kripto világból

 

for_ex.jpg

Egyre több hír érkezik a világból a kriptovaluták adaptálásról hivatalos keretek között. Ahogy a világ gyorsan halad a digitalizálás felé a vagyon létrehozásában és felhalmozásában a digitális eszközöket egyre inkább átveszik a befektetők.

Bécsi Tőzsde - Wiener Börse

A bécsi tőzsde a Wiener Börse a harmadik hivatalosan szabályozott piac lett világszerte amely Bitcoin és Ethereum terméket listázott.

A tőzsde közleményben adta ki, hogy szeptember 1-től listázásra kerül a két kriptovaluta. A befektetők így részt vehetnek a kriptapiacok fejlesztésében a nemzeti tőzsdén egy szabályozott piactéren keresztül a szokásos közvetítői számlájukat használva. Nem szükséges digitális pénztárca amelyben a kriptovalutákat tárolják.

A kriptovaluták a tapasztalt befektetők számára új lehetőséget kínálnak portfoliójuk diverzifikálására. A bevezetéssel kibővítik az eszközosztályok választékát, a befektetők profitálhatnak a kriptográfiai tőzsde előnyeiből: figyelt, szabályozott, átlátható és valós idejű kereskedést hajthatnak végre.

Német Tőzsde - Deutsche Borse

Július 21-től az Ethereum és a Bitcoin ETP-ket is listázták a német nemzeti tőzsdén a Deutsche Boerse-n. A tőzsde a német részvényügyletek 90%-át míg az európai ügyletek 30%-át bonyolítja.

Szingapuri Tőzsde - SGX

A kriptovaluta intézményes elfogadásának lendületében a szingapúri tőzsde az SGX bejelentette, hogy szeptember 1-től listázza a Bitcoint és az Ethereumot a Nagy Britanniában működő CryptoCompare kriptatechnikai céggel együttműködve. A tőzsde más szingapúri cégek árfolyamait is használja, így lehetővé téve a valós idejű és biztonságos kereskedést.

 

Aki lemarad az kimarad mondani szokás. Hiszen, ha két szomszédos ország egy nyelvet beszél az innovációk révén  könnyen átvonzhatja a tőzsdéjére a befektetőket. Igyekszik egyre több ország felzárkózni és kihasználni a kriptovilág nyújtotta előnyöket és magához vonzani a nagybefektetőket. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kripto-vilag.blog.hu/api/trackback/id/tr5316186382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása