Szíriában blokklánc alapú rendszerrel működik a légicsapás előrejelzés
2020. november 18. írta: DigiTech World

Szíriában blokklánc alapú rendszerrel működik a légicsapás előrejelzés

szi_ria_blokkla_nc_tech.png

A Sentry egy olyan alkalmazás, amelyet a Hala Systems fejlesztett ki és a civilek számára érzékelők által vezérelt korai előrejelző rendszert biztosít a légi csapások ellen az elhúzódó szíriai polgárháború idején. 

A rendszer egyébként 2016-óta éles, pontosabbá vált szenzorhálózat a mesterséges intelligenciát és a blokklánc technológiát használva lett erős. A blokklánc hálózat technikai alapot nyújt az adatok elemzéséhez. 

Az alkalmazás ma már naponta átlagosan 140 korai figyelmeztetést ad ki. 7-10 perces előzetes értesítést ad az állampolgároknak a lehetséges veszélyekről.

A riasztórendszer adatbevitelei tartalmazzák az egyének megfigyeléseit, például a légi járművek észlelését, valamint a fákra vagy háztetőkre helyezett érzékelő modulokat melyek akusztikai adatokat gyűjtenek. Ezen túlmenően a helyi közösségi médiát is bevonják olyan kulcsszavakhoz, amelyek további nyomokat nyújthatnak a lehetséges támadások időzítésével és helyével kapcsolatban. 

Eddig a Sentry az Ethereum blokkláncot használta , hogy elosztott és biztonságos eszközt biztosítson ezekhez a különböző adatbemenetekhez csatolt métaadatok ellenőrzéséhez és tárolásához, beleértve a földrajzi címkét és időbélyeget is. A blokklánc technológia ráadásul fontos eszköz volt annak bizonyítására, hogy a bemeneti adatokat később nem hamisították meg. 

Ez különösen fontos, tekintettel arra, hogy a Hala Systems által a légicsapások és támadások valós idejű adatgyűjtése a jövőben jelentős bizonyítékforrás lehet a háborús bűnök bizonyítására. Magánvállalkozásként, amelynek az adatok kezelése problémát jelenthet e tekintetben, a Hala Systems ezért olyan decentralizált technológiákkal dolgozott mint az Ethereum (ETH) annak biztosítása érdekében, hogy az adatok jogi szempontból manipulálhatatlanok legyenek. 

A Cointelegraphnak nyilatkozott a Hala Systems, hogy úgy döntöttek áttelepítik a szolgáltatást az Ethereum blokkláncról a Hedera Hashgraph láncra. 

A lassú megerősítési idők és a nem végleges konszenzus miatt alkalmatlannak találjuk az Ethereum láncot.

A vállalat állítása szerint a Hedera konszenzus hatékonyabb, megváltozhatatlan felügyeleti láncot biztosít a rendszerbe bevitt adatok számára - bizonyítékot szolgáltat, amelyben harmadik felek megbízhatnak abban.

A Hala Systems valódi bizonyítékot és igazolást tud nyújtani arra vonatkozóan, hogy pontosan hol kezdődik a rögzített esemény. Minden a blokkláncba bejelentkezett eseményt a rögzítő kamera ír alá és az egész blokk konszenzusos időbélyeget kap.

A Hedera Hashgraph-fal folytatott technológiai partnerség mellett a Hala Systems együttműködik az ENSZ-szel, az Egyesült Királyság Külföldi Nemzetközösségi és Fejlesztési Irodával, az Egyesült Államok Külügyminisztériumával és más külügyminisztériumokkal is. 

Szíria észak-nyugati részén 2017 óta már több elemzés is bizonyította, hogy a Sentry alkalmazás használata összefüggésben áll a légitámadások miatti baleseti arány 10-30%-os csökkenésével. 

A Hedera platformot főleg magáncégek vezetői irányítják mint például a Boeing, a Deutche Telekom, a Google, az IBM és a Nomura, valamint a University College London.

 

forrás: Cointelegraph

A bejegyzés trackback címe:

https://kripto-vilag.blog.hu/api/trackback/id/tr3816289496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása