Blokklánc a biztonság-technológiában
2020. szeptember 30. írta: DigiTech World

Blokklánc a biztonság-technológiában

blockchain_cam.jpg

Már-már mindenhol megjelenik a blokklánc technológia ahol az adatok visszakereshetőségére és biztonságára kell fókuszálni. 

Az IoTeX új kameráját blokklánc technológián fejleszti. A felhasználók egy személyes kulccsal rendelkeznek az összes adat eléréséhez és végpontok közötti titkosításhoz.

Az IoTeX egy adatvédelem központú platform az IoT piacán partnere lett a Tenvis Technologies-nek. Közösen kifejlesztették a Ucam-ot amely egy beltéri kamera rendszer. 

Larry Pang az IoTeX üzletfejlesztésért felelős vezetője elmondta, hogy a Ucam felhasználók decentralizált hálózaton keresztűl férnek hozzá a kameraadataikhoz és egy feltörhetetlen jelszóval  jelentkezhetnek be. A kamera vagy a felhasználó mobiltelefonja kezeli az összes számítási feladatot, ami azt jelenti, hogy a visszafejtés az eszközön történik lehetővé téve a saját adatuk vezérlését. 

A személyes kulcs segítségével végponttól végpontig titkosítja az adatokat. Pang hozzátette, hogy olyan technológiára van szükség amely garantálja az adatvédelmet és a tulajdonjogukat a feltételek és irányelvek helyett. 

A rendszert úgy tervezték, hogy elkerülje az olyan adat és biztonsági réseket amelyek sok vállalat gyengepontja az internet-alapú megfigyelő eszközök piacán. Az Amazon Ring felhasználói decemberben egy sor olyan jogsértésről számoltak be, hogy néhány esetben hekkerek használták a rendszert, hogy zaklassák a felhasználókat az otthonaikban. Hasonló incidensek történtek a Google Nest kamerák felhasználóinál is, amelynél pl. egy 2 éves kislányt is zaklatni próbáltak. 

Az ilyen típusú hekkerek általában az elsődleges biztonsági ajtót használják ki és törik fel, a jelszót. A 8 karakterből álló jelszavakat pár perc alatt feltörhetik. 

Blokklánc technológiát használva a Ucam a jelentések szerint a kriptovalutákra jellemző végpontok közötti titkosítást használja. Még a nem tech-felhasználók is kezdik látni a technológia előnyeit. Mi lehetne jobb a mindennapi élet problémáinál mint a nyugalom és a mgánélet. Ez a meggyőző érv a kripto felhasználók előtt, a biztonság.

Ezeknek az emberek lényegében nem kell kripto felhasználóknak lennie és a blokklánc technológiát sem kell érteniük. Ami a nem kripto felhasználók célja, hogy biztosítva legyenek az adataik, ezáltal az otthonaik. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kripto-vilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1216221908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása