Oroszország betiltaná a rubelhez kapcsolt stabil coinokat
2020. december 04. írta: DigiTech World

Oroszország betiltaná a rubelhez kapcsolt stabil coinokat

orosz_btc.png

Oroszország követi Kína megközelítését, miszerint betiltják a nemzeti fiat pénznemhez kötött stabil coinokat. 

 

Oroszország komolyan veszi a kriptovalutákat. Nemrég számoltunk be arról, hogy a Fehérorosz Nemzeti Bank kizárólag orosz felügyelettel indíthatott kriptotőzsdét. Szigorú szabályozásnak vetették alá és kemény feltételeket szabtak. 

November 26-án, egy kormányülésen az orosz miniszterelnök arról beszélt, hogy változtatni kell az adótörvényeken annak érdekében, hogy az állampolgárok kriptavalutából származó bevételének adóztatása és a jogi védelmük is érvényesüljön. Ha valaki elmulasztja bevallani a kriptavalutából származó bevételeit, akkor még börtönbüntetéssel is sújthatják. 

Az Orosz Nemzeti Bank vezető tisztségviselői az orosz rubelhez kötött magán stabil coinok kibocsátása ellen léptek fel. 

Szergej Svetsov, az orosz jegybank helyettes kormányzója elmondta, a bank célja, hogy megtiltsa a magánvállalkozásoknak az orosz fiat pénznemmel támogatott alaptermékek létrehozását. 
Az orosz kripto fejlesztők, csak a rubel digitális változatát használhatják, mondta Svestov.

A Prime helyi hírügynökség november 30-i cikke beszámolt róla, hogy ez a megközelítés a fizetési eszközök egyediségének filozófiáját követi.

Svestov, Kína digitális jüanra vonatkozó szabályaira hivatkozott, amelyek bűncselekménnyé nyilvánítják a jüan által fedezett stabil coinok létrehozását:

Kína betiltotta az összes jüanhoz kapcsolt stabil coint. Svestov így nyilatkozott:

Úgy gondolom, hogy mi sem állunk messze ettől. Abból indulunk ki, hogy a rubel az Orosz Föderáció fizetési eszköze. 

Olga Skorobogatova, az Orosz jegybank másik elnökhelyettese, a digitális rubel kibocsátásának technikai nehézségeiről beszélt:

Még egyetlen szolgáltató sem találata ki azt, hogy, hogy lehetne visszajuttatni a rubelt egy elveszett telefon esetén, technológiailag ezt a problémát meg kell oldani. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a tech ipar fejlődik, ez a megoldás kidolgozható. 

Az Orosz Nemzeti Bank októberben hivatalosan kiadta a digitális rubel kibocsátásának ütemtervét. A bank szerint a digitális rubelnek a készpénz mellett fizetőeszközzé kell válni. 

November 30-án a Sberbank - Oroszország legnagyobb állami bankja - bejelentette, hogy új blokklánc-platformot és Sbercoin nevű natív tokent hoz létre. Korábban a bank állítólag fontolgatta a rubelhez kötött stabil coin kibocsátását is.  

A bejegyzés trackback címe:

https://kripto-vilag.blog.hu/api/trackback/id/tr7416318078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása