Jönnek a decentralizált autótöltő állomások
2020. október 09. írta: DigiTech World

Jönnek a decentralizált autótöltő állomások

dec_auto.png

A Cointelegpraph írta meg, hogy a General Motors és a Honda fejlesztői globális szabványt mutattak be az elosztott főkönyvi technológiák decentralizált elektromos járművek töltési hálózatainak létrehozására. 

A Mobility Open Blockchain Initiative (MOBI) globális szabványt hozott létre a blokklánc-technológia decentralizált járműtöltési hálózatba történő integrálása érdekében.

A szél vagy a nap által termelt többletenergia tárolása nagy problémát jelent a megújuló energiaipar számára, mivel az elemek nagyon drágák. Az elektromos járművek már most is jelentős tárolókapacitással rendelkeznek ezért jelentős munka folyt, hogy a decentralizált energiahálózatokba csatlakoztassák a megújuló energiákat. 

A MOBI elektromos autó integrációs csapatának (EVGI) első tervezési specifikációi a decentralizált töltőhálózatok alapjait igyekeznek megalapozni, amelyek jobban hasznosítják a felesleges zöld energiát, részletesen bemutatva a járműhálózat integrációt és a tokenizáct szén-dioxid krediteket és Peer to Peer alkalmazásokat.

A MOBI alapítója és a COO-ja, Tram Vo, azt állította, hogy ez a szabvány előnyöket nyújt az elektromos jármű és töltési ökoszisztéma minden oldalát képviselő vállalkozások számára.

Az elektromos járművek, a töltők és az áramtermelők megfelelő és biztonságos címmel rendelkeznek, szabványos üzenetküldési technikával kommunikálnak, az olyan tranzakciókat mint a töltés, előállítás és a csere automatikus elosztott főkönyvben rögzíthetik.

Az EVGI munkacsoport májusban indult, a szervezetnek az első társelnökei a vezető autóipari vállalat a Honda és a General Motors vezetői. Az Accenture, az IBM, az IOTA Foundation és az R3 elosztott főkönyvi technológiai cégek szintén oszlopos tagjai a munkacsoportnak. 

Christian Közel, a Honda R&D vezető projektmérnöke hangsúlyozta, hogy ez egy nagyon jó átmenet lesz a nagy erőművektől az ingatagabb és elosztottabb áramtermelés felé. 

A decentralizáció és a közvetlen P2P interakció koncepciója kulcsfontosságú tényezővé válik az új autópiac fellendítésében és az energiatudatos végfelhasználók számára hasznos eszközök felépítésében.

A zöld energia egyre inkább a blokklánc-technológia határterületévé válik, a Ripple és az Energy Web Foundation a múlt héten bejelentette az Energy Web Zero protokollt az elosztott főkönyvi hálózatok dekarbonizálására. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kripto-vilag.blog.hu/api/trackback/id/tr2116233106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása