Közgazdászok figyelem! A Kanadai Központi Bank CBDC fejlesztőt keres.
2020. október 22. írta: DigiTech World

Közgazdászok figyelem! A Kanadai Központi Bank CBDC fejlesztőt keres.

bank_of_canada.jpg

Nemrég írtuk meg, hogy számos ország készíti a saját CBDC-jét azaz központi bank által kiadott digitális pénzét. 

Oroszország, Kína, Japán, Egyesült államok és még 45+ ország lázasan kutatja és fejleszti a technológiát amelynek lehetséges eredménye egy saját CBDC elindítása, ami elosztott főkönyvet, blokkláncot vagy meglevő fintech megoldásokat használ. 

Kanada egyenlőre óvatosabban közelíti meg a kérdéskört, apró de biztos lépéseket tesz a kanadai CBDC felé. A Bank of Canada felhívást tett közzé közgazdászoknak.

A Bank of Canada olyan közgazdászt kíván foglalkoztatni aki mély ismeretekkel rendelkezik a pénzügyi technológiák és a digitális valuták terén és potenciális lépések kidolgozására képes a kanadai CBDC megteremtése érdekében. A bank hivatalos oldala szerint a közgazdász feladata lesz az elektronikus pénzeszközökkel és fizetésekkel kapcsolatos legújabb fejlemények figyelemmel kísérése és elemzése, kutatási projektek végrehajtása és ezek dokumentálása. 

A bank meghatározta azokat a követelményeket amelyeknek a pályázóknak meg kell felelnie. Többek közt a Bitcoin és az Ethereum és más jelentős kriptovaluta platformok, valamint a hagyományos fizetési rendszerek például kártyahálózatok és értékesítési technológiák ismerete. A pályázónak tapasztalattal kell rendelkeznie a nyilvános blokklánc adatok kezelésében és elemzésében, valamint a fogyasztói felmérés adatainak elemzésében is. 

A pályázatok beérkezési határideje 2020. október 25. 

Timothy Lane a Központi Bank elnöke elmondta, hogy a kanadai CBDC fejlesztése jó ütemben halad. 

Az alapok lefektetésében a bank csatlakozik többek közt a Bank of Englad-höz, az USA Federal Reserve-jéhez és a Bank of Japan-hoz amelyek már szintén megkezdték a CBDC életképességének kutatását. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kripto-vilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1216253714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása