Történelmi csúcsot lépett át a Bitcoin árfolyama
2020. december 16. írta: DigiTech World

Történelmi csúcsot lépett át a Bitcoin árfolyama

btc_20k.png

A legnépszerűbb kriptovaluta, a Bitcoin áttörte a 20000 dolláros álomhatárt. 

A történelem során először, december 16-án magyar idő szerint nagyjából 15 órakor érte el a Bitcoin a 20000 dollárt. A történelmi esemény alig több mint két héttel a korábbi legmagasabb csúcshoz képest történt. 

btc20k_1.png

A mostani rally különbözik a 2017-es évitől, több okból is, ami segíthet a kriptovalutának még magasabbra törni. Ide tartozik a növekvő intézményi kereslet, a befektetők körében egyre növekvő elfogadás, hogy a BTC értékraktár és nem utolsó sorban a jobb, erősebb blokklánc alapismeretek. 

Intézményi befektetők fűtik a Bitcoin árát

Most az intézményi befektetők táplálják a Bitcoin rallyt, amit 2017 decemberében lakossági, mainstream befektetők. Annak idején az emelkedés hirtelen megállt, amikor a bálnák eladásra szánták el magukat. 

Ezúttal az intézményi befektető központú platformok robbanásszerűen növekednek a kereskedelmi aktivitásban. A Microstrategy üzleti elemző cég egész évben több 100 millió dollárt fektetett Bitcoinba. A MassMutual biztosító társaság decemberben 100 millió dollárt invesztált a kriptovalutába. 

Az intézményi befektetők valószínűleg nem rövidtávú stratégiával fektetnek be a Bitcoinba. Sokkal inkább digitális értéktárnak, az arany alternatívájának tekintik. Az befektető cégek egyre inkább keresik a BTC kitettséget és a megszerzésért azonnal piaci árat, vagy piaci ár fölötti értéket fizetnek. 

Bitcoin mint értékraktár

Mind az intézmények, mind a magas nettó értékű befektetők kezdik elismerni a Bitcoint értéktárként és kincstári eszközként. A Microstrategy 450 millió dollár értékű BTC vásárlása olyan tendenciát váltott ki, amely más intézményeket is a befektetésre sarkallt. 

A BTC elfogadása az infláció elleni fedezetként és stabil értéktárként a tágabb pénzügyi szektor számára közép és hosszútávon is elfogadott. 

A Bitcoin a legjobb kincstári tartalék eszköz. Ez a megoldás az értékprobléma tárolására, amellyel a világon minden ember, vállalat és kormány szembesül. - mondta, Michael Saylor, a Microstrategy vezérigazgatója

A Bitcoin alapja erősebb mint valaha

A hálózat percenként 500 000 dollárt mozgat meg az egész világon. Ez azt jelenti, hogy Bitcoin napi 4,627 milliárd dollár értéket közvetít naponta.

A hálózat sokkal biztonságosabb mint 2017 végén volt, mivel a hash rate és a bányászati nehézség is új csúcsokat döntött idén. A hash rate jelzi, hogy mekkora számítási teljesítményt fordítanak Bitcoin tranzakciók érvényesítésére és a hálózat biztonságára. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kripto-vilag.blog.hu/api/trackback/id/tr8616345888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

birkamenet 2020.12.17. 23:07:14

- Jó napot, kapható bitcoin?
- Igen, itt van a fülem mögött, kér egyet?
- Nem látom!
- Hát ezért virtuális valuta! Kér egyet?
- Igen, mennyibe kerül?
- Húszezer dollár. Tessék, itt van az ujjam hegyén.
- Euróban fizessek vagy Bytecoinban?
- (hogy ez mekkora hülye!) Inkább euróban. Ma fizetnem kell a rezsit.
- Tessék, köszönöm, viszlát!
süti beállítások módosítása