Nyugdíjbefektetés Bitcoinban
2020. november 20. írta: DigiTech World

Nyugdíjbefektetés Bitcoinban

btc_pension_save.jpg

Bitcoin nyugdíjazási terv indult az Egyesült Államokban.

Az amerikai Digital Asset Investment Management, (DAiM) elindította az Egyesült Államok első munkáltató által támogatott nyugdíjazási tervét, amely támogatja a Bitcoinban történő befektetéseket. 

Egy november 19-i bejelentés szerint, a cég tanácsadóként és megbízottként segít abban, hogy a vállalatok kidolgozzanak egy tervet, amely modellportfóliókat kínál. Ezek a portfóliók, különböző kockázatúak a hagyományos eszközök számára és akár 10%-ot allokálnak a Bitcoin számára. A Bitcoint a Gemini Trust tárolja, lehetővé téve a DAiM számára, hogy átutalja a volt munkavállalóknak. 

A cég kirptobarát tervei megfelelnek az alkalmazottak nyugdíjazásáról szóló 1974. évi amerikai törvénynek. A kezdeményezés 2021-től léphet életbe. 

Az amerikai polgárok a Bitcoin 2018-as adóztatása után tudják hivatalos bevételként elszámolni a kriptovalutát. 

Így nyilatkozott Adam Pokornicky a DAiM operatív igazgatója:

A különbség az, hogy idáig nem lehetett büntetés vagy munka elhagyás nélkül Bitcoint utalni a nyugdíjalapba. 

Pokornicky még elmondta, hogy a hagyományos vagyongazdálkodási ágazatok nehezen, lassan annektálják a Bitcoint. Alig akad olyan befektetési tanácsadó, amely engedélyezett és szabályozott hozzáférést kínálna a Bitcoinhoz, közvetlenül a közvetítői és nyugdíjszámlákon. 

Az ágazat vonakodását, a kripto szabályok betartását övező súlyos szabályozási bürokráciának tulajdonítja, hangsúlyozva, hogy majdnem egy teljes évre volt szükség mire a DAiM szolgáltatásai jóváhagyásra kerültek.

Tanácsadóként nem csak azért kezdheti meg a Bitcoin kezelését és tanácsadását, mert szeretné. Hatalmas munka és megfelelés szükséges a működési keretek, az infrastruktúra és stratégiai fejlesztés érdekében, amelyeket össze kell szervezni, hogy megfeleljen minden szabálynak. 

A cég képviselője megjegyezte, hogy hatalmas érdeklődés övezi a Bitcoinban történő nyugdíjbefektetéseket. A legtöbb érdeklődést a 28-45 éves korosztály mutatta. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kripto-vilag.blog.hu/api/trackback/id/tr9616292668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása