Az első szabályozott stabil coin Svájcban belép az e-kereskedelembe.
2020. augusztus 27. írta: DigiTech World

Az első szabályozott stabil coin Svájcban belép az e-kereskedelembe.

dchf_blog.png

Újabb hatalmas lépés a kriptovaluták elfogadásának és használatának útján. Ahogy már több tech-multi cég is beszállt az iparágba (Microsoft, Amazon, JP Morgan), úgy egyre több állam is kezdi elfogadni, hatóságilag szabályozni a kriptovaluták működését. 

A Cointelegraph szerint a Galaxis, Svájc legnagyon online kereskedése elkezdte elfogadni a fizetéseket a Sygnum helyi kriptovalutabank által kibocsátott stabil coin-ban.

A Sygnum augusztus 27-i tweetje szerint néhány vállalat már sikeresen kipróbáltan fizetett a Sygum Bank digitális svájci frank (DCHF) néven ismert stabil coin segítségével.

Az e-kereskedelmi tranzakciót a dán székhelyű kriptofizetési processzor, a Coinfy tette lehetővé.

A Sygnum DCHF stabil coin-ját 2020 márciusában indították, az értékét svájci frankhoz kötötték ezzel lehet kiküszöbölni a kártyafizetési rendszerek szükségességét csökkentve a fizetési költségeket és nem utolsó sorban a csalásokat hivatott visszaszorítani. 

A tranzakció azonnali fizetést tesz lehetővé.

Svájcban ez az első bank amely hivatalos engedéllyel kriptovalutát bocsáthat ki. A bank digitális eszközbank engedéllyel rendelkezik a Svájci Pénzpiaci Felügyeleti Hatóságnál az F.I.N.M.A.-nál.

A Sygnum DCHF stabil coin-nak az e-kereskedelembe való belépésével 3,5 trillió dolláros globális e-kereskedelmi iparágat akarnak lefedni. A Coin és az új fizetési módszer bevezetésével közvetlen kapcsolat létesül a vásárló és a kereskedő között kiküszöbölve a közvetítőket és a csalókat.

A Galaxus pénzügyi igazgatója elmondta, hogy az új DCHF stabil coin bevezetése és elfogadása egy jelentős előrelépést jelent egy jobb online kereskedelmi ipar eléréséhez. Annak lehetővé tétele, hogy svájci és liechtensteini ügyfelek stabil digitális valutákkal fizessenek online áruházakban, mint pl. a DCHF tovább javítják az ügyfelek kényelmét és biztonságát.

Továbbá azt is elmondta, hogy megerősödött a vezető szerepük a svájci piacon azáltal, hogy 2019 elején elfogadtak pár komolyabb kriptovalutát mint pl. a Bitcoin (BTC), az Ethereum (ETH), a Ripple (XRP), a Litecoin (LTC). A fizetések eredetileg 200 frank vagy 200 dollár értékű vásárlások esetén volt elérhetők. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kripto-vilag.blog.hu/api/trackback/id/tr116179126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása