Áttörik a Bitcoin bikák a 12.000 dolláros árfolyamot?
2020. augusztus 31. írta: DigiTech World

Áttörik a Bitcoin bikák a 12.000 dolláros árfolyamot?

Piacelemzés

bullsvsbears_btc.jpg

Nos ezt elég nehéz megmondani, de nézzük a Cointelegraph szerzője hogyan látja a Bitcoin árfolyamát a közeljövőben.

A Bitcoin még mindig küzd a 12.000 dolláros árfolyam áttöréssel de a jelek azt mutatják bika piac jellemzi a kriptovalutát.

A múlt héten nagyjából 10%-ot esett a BTC árfolyama ami kicsit ijesztő lehet a napi kereskedők számára, de nem érte hátrányosan a jelenlegi piac struktúrát.

Ez azért is igaz mert 13 hónapja nem érte el az árfolyam a 12.500 dollárt. Jelenleg a kereskedők nagyjából 16.000 dolláros pozíciókat hajtanak végre, részben azért mert CME rés-re és az amerikai inflációra spekulálnak.

ke_p_1.png

Az fenti ábra azt mutatja, hogy az elmúlt 10 nap árfolyamesése mennyire jelentéktelen a hosszú távú árfolyamhoz képest, ugyanis a BTC 48%-os nyereséget hozott és nincs bizonyíték a gyengeségére. Az elmúlt 5 hónap legnagyobb áresése -6,4%-os volt augusztus 2-án.

A hosszú távú kereskedőket nem zavarja a közelmúlt volatilitása.

Míg a rövid távú kereskedők azt találgatják, hogy az augusztus 28-i CME határidős és opciós lejárat okozta e az elmúlt napokban a zuhanást, a BTC blokkláncon lévő adatok azt mutatják a holderek erősebbek lettek mint valaha.

ke_p_2.png

A bizalmat az is mutatja, hogy az UTXo-k (kereskedés után megmaradt töredék valuták) 63%-át nem mozgatták egy éve, ez egyébként példanélküli. Ezen töredékvaluták tulajdonosainak 53%-os zuhanással kellett szembenézniük március 13-ig de még ez sem sarkallta őket a valuták áthelyezésére.

Az opciós kereskedésben is kevés stressz jelentkezik

Az opciós kereskedések valós idejű hangulatot nyújtanak a nagykereskedőktől. A 25%-os torzulás az elsődleges `félelem és kapzsiság` mutató az opciós piacok számára mivel ezek azt mutatják mennyire költséges a kedvezőtlen áringadozás elleni védelem.

ke_p_3.png

 

Ezek az eladási opciók, amelyek lehetőséget biztosítanak a vásárlóknak arra, hogy később fix áron adják el a Bitcoin-t, jelenleg 6%-kal drágábbak, mint egy hasonló vételi opció. Noha az eszköz nem olyan optimista, mint a hónap elején mért 13%-os árkülönbség, a 25%-os delta mutatót továbbra is bika piacnak lehet értelmezni.

A top kereskedők továbbra is nettó kitettségűek

Egyes tőzsdék adatokat szolgáltatnak a legjobb kereskedők hosszú-rövid lejáratú pozíciójukról. Ez nagyszerű módszer annak felmérésére, hogy a pro kereskedők bika vagy medve piacra számítanak e. Annak ellenére, hogy az egyedi határidős piacok egyensúlyban vannak a vásárlók és az eladók között, a legjobb kereskedők kockázata általában több piacon oszlik el Ezen ügyfelek pozíciójának összesítésével a tőzsdék meghatározhatják a legjobb kereskedők nettó kitettségét.

ke_p_4.png

A Binance és az OKEx top kereskedői július 27-e óta bika álláspontot képviselnek. Önmagában ez nagyszerű, mert augusztus 2-án hirtelen 1500 dolláros Bitcoin árfolyam csökkenés volt észlelhető.

Kevesebb felszámolás a határidős piacokon

A határidős kereskedés felszámolásának negatív áringadozása során történő mérésével megbecsülhető, hogy a vevők mennyire sérülékenyek. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy az elmúlt 3 hónapban 4 alkalommal történt 9%-os vagy annál több napközbeni árfolyam ingadozás.

ke_p_5.png

Jelentősen csökkenne a határidős nyitott kamat ha ezeket a kereskedőket 10 szeres vagy annál nagyobb tőkeáttét érné.

ke_p_6.png

A BTC határidős ügyletek teljes nyitott kamatlába az elmúlt 5 hónapban 166%-kal, 4,8 milliárd dollárra nőtt. Ezek az adatok további bizonyítékot szolgálnak arra, hogy a bálnák nem ijednek meg a közelmúlt béli napi közel 10%-os áringadozástól.

Minden árfolyam emelkedés korrigál

Mindenképp lesz némi eladási hullám mert a Bitcoin megszilárdul a júliusi utolsó 2 hetében bekövetkezett 28%-os árfolyam emelkedés óta. Még a 2019 április elején kezdődött hatalmas 240%-os 3 hónapos árfolyam-emelkedés során is 4 alkalommal fordult elő 9%-os vagy annál magasabb korrekció. Mindazonáltal az adatok azt mutatják, hogy a legjobb kereskedők kedve is pozitív ami azt jelenti, hogy a következő hónapokban a piac semleges vagy felfele mutató lesz.

 

A cikk nem befektetési javaslat, tanácsadás, kizárólag az elemzők véleményét tükrözi. Mindenkinek a saját döntés meghozatala előtt alapos piacismeretre van szükség.

A bejegyzés trackback címe:

https://kripto-vilag.blog.hu/api/trackback/id/tr7816183278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Luxi_Karesz 2020.09.01. 11:25:35

Euróban és dollárban is jól áll a bitcoin:
https://arfolyamtudos.hu/deviza/BTC-Bitcoin-árfolyam
Én arra tennék, hogy emelkedni fog.

DigiTech World 2020.09.01. 20:20:09

@Luxi_Karesz: dollárhoz képest 12.000 -et áttörte.
süti beállítások módosítása