Az Apple még harcol a decentralizált app-ok és a kriptovaluták ellen
2020. szeptember 14. írta: DigiTech World

Az Apple még harcol a decentralizált app-ok és a kriptovaluták ellen

Coinbase kriptováltó kritizálja az Apple-t.

coinbase.png

Brian Armstrong, az Egyesült Államokbeli Coinbase nevű kriptovaluta váltójának vezérigazgatója azt állítja, hogy az Apple megfolytja a kriptográfiai innovációkat és mellőzi a DeFi-t (decentralizált pénzügyi rendszer), hogy megvédje magát a versenytől. 

Egy Twitter bejegyzésben Armstrong azt állítja miszerint az Apple továbbra is blokkolja a kriptovaluta fejlesztők  bizonyos lehetőségeit.

A vezérigazgató elmondta, hogy más kriptovaluta társaságok vonakodnak beleszólni a témába tartva az Apple megtorlásától de ő szükségét érzi a felszólalásnak mert a Apple-lel való párbeszéd zsákutcába jutott. 

Armstrong szerint az Apple elmondta a Coinbase-nek, hogy tilos 2 funkciót hozzáadni az iOS app-hoz. Az egyik, hogy lehessen bevételt generálni kriptovalutákat használva a másik, hogy tilos elérést biztosítani a decentralizált pénzügyi (DeFi) app-hoz. 

Az első korlátozás változásra kényszerítette a Coinbase Earn projektet amelyet emiatt sokkal felhasználóbarát ellenesebbre kellett átalakítani.

tw1.png

A vezérigazgató elmondta, hogy ezek a korlátozások a kriptovaluta felhasználókat érintik: - Miért akarná az Apple megakadályozni, hogy az emberek recesszió idején pénzt keressenek? Úgy tűnik nincsenek rendben vele ha kriptovalutákat használnak. - Armstrong még azt állítja, hogy: - iOS felhasználóknak nem a kriptográfiai fejlesztők miatt hiányoznak egyes funkciók, hanem az Apple cenzúrázza őket. -

Továbbá kritizálja azt is, hogy az Apple megtiltja a Coinbase-nek, hogy az alkalmazásban a decentralizált alkalmazásokat listázza miközben tulajdonképpen az egy sima webhely. Az Apple ezt azzal indokolta, hogy az alkalmazás kriptovaluta tranzakciókat kínál alkalmazáson belül be nem ágyazott szoftverekben, melyek nem megfelelőek az App Store számára. - megjegyezve, hogy a DApps és a DeFi alkalmazások bármilyen okos telefonon web böngészőn keresztül elérhetőek. 

Noha ezek a korlátozások látszólag az ügyfeleket védik egyre inkább úgy tűnik az Apple nem akar versenybe szállni, mondta. 

Kényszerítik a felhasználókat, hogy a decentralizált app-ok helyett inkább az App Store-t vagy a kriptofizetések helyett az app-on belüli fizetéseket használják. Elmondta még, hogy a helyzet kísértetiesen hasonlít arra amikor a Microsoft a felhasználóit az Internet Explorer használatára próbálta kötelezni. 

Most a koronavírus válság idején amikor az alulfinanszírozott lakosság nagy nehézséggel szembesül Armstrong azzal vádolta az Apple-t, hogy még egy akadályt gördít a szabad pénzügyi befogadás elé. 

tw2.png

A Coinbase arra készül, hogy hivatalos kérelmet nyújtson be az Apple számára az App Store irányelveinek módosítására. 

Korábbi hírek is azt mutatják, hogy az Apple még harcol a decentralizált app-ok és a kriptovaluták ellen. Nem ez volt az első eset, hogy egyes Tech cégek egymásnak estek kripto ügyben. Valószínűleg az Apple még a piaci kapitalizációját félti. Reméljük egyszer eljön az idő amikor ez megváltozik. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kripto-vilag.blog.hu/api/trackback/id/tr9916200896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása