Magánrepülőt Bitcoin-ért? Hát hogyne!
2020. szeptember 15. írta: DigiTech World

Magánrepülőt Bitcoin-ért? Hát hogyne!

btc_jet.png

A Cointelegraph járt utána, hogy egy magán repülőgép értékesítéssel foglalkozó társaság megkezdte a Bitcoin elfogadását. 

A Business Insider szeptember 13-i jelentése szerint az amerikai Aviatrade egy 2014-es frissített kiadású Gulfstream G650ER-t értékesített 40 millió dollár értékű Bitcoin-ért. 

Jeff Bezos és Elon Musk is ezt modellt használják amely egy tankolással nagyjából 7500 tengeri mérföldet (Los Angeles-Sydney) képes megtenni. - Elfogadjuk a Bitcoin-t fizetésként az összes magánrepülőgép vásárlásáért - áll az Aviatrade honlapján.

Philip Rushton, az Aviatrade elnöke elmondta, hogy egyes országokban a fiat pénz használatával vásárolt magángép vásárlása határokon átnyúló korlátozások alá esik. Úgy tűnik a kriptovaluták egyenlőre kevesebb szabályozás alá esnek. A vállalat nem tervezi egy repülőjének sem a fix árazását. 

Az Aviatrade jelenleg 13 eladó üzleti magángépet sorol fel. Van olyan köztük amelynek az ára kb. 6800 BTC körül mozog. 

Nem először fordul elő, hogy egy repülőgép értékesítő cég kriptovalutát fogad el. Júniusban a Kaizen Aerospace elnöke, Fabrizio Poli a Bitcoin oktató Andreas Antonopoulosnak adott interjúban bejelentette, hogy Kaizen Bitcoin-ban és más kriptavalutában fog fizetni charter- és más rakományszolgáltatásért. 

Antonopoulos összehasonlította a több millió dolláros repülőgépek eladását azzal az idővel amikor egy Mini Coopert eladott kriptovalutáért. - Gyors tesztvezetést hajtottak végre, mire visszaértek hitelesítettem az utalást és tökéletesen biztosak voltak benne, hogy a pénz az valódi és hamisíthatatlan és át is lett utalva. Ez könnyen átfordult repülőgép vásárlásba vagy eladásba is - konstatálta. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kripto-vilag.blog.hu/api/trackback/id/tr4116201572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása