AIoT születése: IoT és az AI egyesítése a blokkláncon
2020. szeptember 22. írta: DigiTech World

AIoT születése: IoT és az AI egyesítése a blokkláncon

aiot2.jpg

Az emberiség 2025-re világszerte több mint 150 milliárd tárgyi internet eszközt fog használni - mondják a szakértők. 

Egy kifejezetten IoT-hez tervezett blokklánc épül, a FlowChain. A FlowChain IoT eszközökkel kívánja megoldani az aktuális problémákat és biztosítja, hogy az adattranzakciók valós időben történhessenek.

Jelenleg nagy mennyiségű adatot továbbítanak rendszeresen az IoT eszközök és a nyilvános felhők között de a korlátozott sávszélesség lelassítja a számítási képességeket. 

A projekt azt állítja, hogy létrehozott egy új tervet a jövő számára ami egyesíti az IoT-t a mesterséges intelligenciával mindezt blokklánc technológia segítségével. 

A White Paper-ben a FlowChain csapata szerint a blokkláncuk egyik legnagyobb előnye az adatvédelem. A jelenlegi infrastruktúrával kapcsolatos kihívásokról a következőket írják: -Amikor az emberek IoT adatokat továbbítanak egy adott IoT platformra, elveszítik az értékes adattulajdont, a használati jogot és a tárolás irányítását.

Létrehoztak egy hibrid blokkláncot amely magán- és nyilvános hálózatok kombinációja.

A FlowChain egy decentralizált számítástechnikai készletet is felépített ahol a bányászok világszerte megoszthatják a nem használt számítási teljesítményüket és a felesleges tárhelyet, elősegítve az IoT és az AI alkalmazások gyors és zökkenőmentes futtatását. 

A cég létrehozott egy szoftverfejlesztő készletet is amellyel az IoT fejlesztők könnyen testreszabhatják termékeiket és szolgáltatásaikat továbbá saját IoT blokkláncukat építhetik fel a FlowChain platformon. 

Hosszú út vezetett idáig

A FlowChain eredetileg 2018-ban indította el a token értékesítését miután sikeresen befejezte a kutatás fejlesztést. Azóta kiadtak egy tudományos cikket is amelyben szemléltetik a technológia működését. 

Az egyik meggyőző érv abban rejlik, hogy a tehetséges fejlesztők hogyan tudnak viszonylag alacsony működési költséggel belépni az IoT iparba.

Új algoritmus

Nem ez az egyetlen fejlesztés amin a FlowChain dolgozik. A decentralizált pénzügyi iparban tapasztalt robbanás miatt DEXToken Governance Protocol néven ismert decentralizált digitális eszközök kereskedési platformjának kiépítése is folyamatban van. 

Ennek a koncepciónak a középpontjában a Spekulative Automated Market Maker néven ismert algoritmus áll, amely képes meghatározni az árképzést.

A Spekulative AMM célja a túlzott spekuláció problémájának kezelése, az erős áringadozás elsimítása. Alapfunkciójának része az eszköz értékének meghatározása az eszköz volatilitás alapján. 

Ahogy tanulmányok ismertetik a mai kriptovaluta piacon jóformán bálnák és spekulánsok uralják az árképzési erő többségét. A Spekulative AMM egy blokklánc hálózat tulajdonságai alapján hoz létre árértékelési modelleket: felhasználók, tranzakciós igények, platform kihasználtsági ráta, kamatláb és egyéb jellemzőket is figyelembe véve.

A projekt támogatásra létrehoztak egy új DEXG néven ismert irányítási tokent, egy elméletileg `tökéletes` tokent amelynek a volatilitás jellemzői alacsonyak. Ennek az ERC-20 tokennek a kezdeti ellátása 20.000 elméleti maximuma 200.000.

A token egyenlőre jól teljesít, heti emelkedése éppen 56% alatt maradt. 

dexg.png

További információ a FlowChain Fehér Könyvben: https://flowchain.co/publication.html

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kripto-vilag.blog.hu/api/trackback/id/tr4516210350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása