100 millió ember használ kriptovalutákat világszerte
2020. szeptember 25. írta: DigiTech World

100 millió ember használ kriptovalutákat világszerte

crypto_people_2.png

Az egekbe szökő adatok a kripto növekvő globális dominanciáját mutatják. 

A Cambridge Center for Alternative Finance kutatói kiadtak egy tanulmányt, hogy világszerte 100 millió ember birtokol Bitcoint vagy más kriptovalutát, blokklánc alapú eszközöket. 

Még 2018-ban a 2. Global Cryptoasset Benchmarking tanulmány globálisan körülbelül 35 millióra becsülte az identitás-ellenőrzött kriptográfusok számát. 2020 harmadik negyedévétől kezdve 191 millió fiókot nyitottak meg a kripto tőzsdéken. Ez a szám nem tartalmazza a saját tárhelyű pénztárcákat. 

A kutatók szerint:

Ez a felhasználók 189%-os növekedése, a számlák 37%-kal növekedtek. Ezen számlák szisztematikusan kapcsolódnak az egyénekhez ami lehetővé teszi az egyes szolgáltatók fiókhoz tartozó minimum felhasználói számok növekedését. 

A tanulmány a fogyasztói földrajzi helyeket is kiemeli, miszerint Eszak-Amerikában és Európában működő kripto cégek magasabb felhasználói aktivitásról számolnak be. A kutatás továbbá beszámol arról, hogy az összes felhasználó 40%-át tekinti aktívnak. Az kutatók szerint az adatok jóval alacsonyabbak voltak a latin-amerikai székhelyű cégek esetében, melyek aránya 16% volt. 

A tanulmány módszertana nyilvános adatokra, felmérésekre és az azonosított igazolású fiókok átlagos arányára támaszkodik.

Annak ellenére, hogy a kutatók állítják, hogy a módszertannak vannak korlátai, úgy vélik, hogy a közzétett számok megbízhatóak és hozzávetőleges számot adnak a kripto birtokosok globális teljes számáról.

A bejegyzés trackback címe:

https://kripto-vilag.blog.hu/api/trackback/id/tr8916215092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása