Romániai kriptovaluta árverés
2020. október 02. írta: DigiTech World

Romániai kriptovaluta árverés

btc_auc.jpg

A román hatóságok csalás miatt lefoglalt kriptovaluta aukciójának megrendezésére készülnek. 

A romaniajournal.ro román online hírportál közölte, hogy a lefoglalt eszközök kezelésével foglalkozó nemzeti ügynökség (ANABI) bejelentette az elkobzott Bitcoin és Ethereum közelgő árverését amint azt a Ploiesti Bíróság ügyészségi határozata előírja. Az árverésre kerülő kriptovaluta mennyiségét nem közölték. 

Egy sajtóközleményben az ANABI kijelentette:

Figyelembe véve az árverésre bocsátott ingóságok jellegét a nyertes ajánlattevőnek tájékoztatnia kell az ügynökséget az átutaláshoz szükséges virtuális valuta kereskedési platformhoz kapcsolódó BTC és ETH nyilvános címekről. 

Továbbá közölték, hogy a sikeres ajánlattevő által használt kripto kereskedési platformnak jogtiszta és bejegyzett szervezetnek kell lennie, amely betartja a romániai pénzügyi eszközökre vonatkozó jogszabályi normákat és irányelveket. Tartalmaznia kell KYC azonosítást és meg kell felelnie a hazai és külföldi pénzmosás elleni rendelkezéseknek. 

Korábban Románia le volt maradva az Európai Unió pénzmosás és terrorizmus elleni irányelvek köztük a kriptovalutákra vonatkozó rendelkezések ratifikációjával amit időközben bepótolt. A késésnek köszönhetően idén júniusban még bírságot is kapott Írországgal egyetemben. 

Míg a világban már tartottak büntetőügyekben lefoglalt kriptovaluta árveréseket Romániában ez lesz az első.

Az aukciót online az anabi.just.ro oldalon tartják meg. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kripto-vilag.blog.hu/api/trackback/id/tr4316224880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása