A kriptobányászok 76%-a megújuló energiát használ
2020. október 05. írta: DigiTech World

A kriptobányászok 76%-a megújuló energiát használ

btc_renewable_energy.png

Egy új tanulmány szerint a megújuló energia felhasználása a kriptovaluta bányászatban jelentős növekedést mutat. 

Manapság a Bitcoin és Ethereum bányászathoz egyre több energia szükséges az egyre nehezedő kibányászhatóság révén. A Cryptoasset Benchmarking tanulmánya szerint a bányászok egyre nagyobb része megújuló energiát használ. 

A tanulmány amelyet a Cambridge Egyetem végzett megállapította, hogy a PoW (Proof of work) protokollal elállatott kriptovaluták mint a Bitcoin, Ethereum vagy a Bitcoin Cash az összes energia 39%-a megújuló energiaforrásból származik. Az egyetem korábbi ilyen tanulmányával ellentétben, amely szerint ezen kriptovaluták bányászatához nagyjából 28%-ban használtak megújuló energiaforrást. 

A jelen tanulmány szerint a bányászok legkedveltebb energiaforrása a vízerő, amelyet 62%-ban használnak. A másik három népszerű energiaforrás a szél és napenergia. 

A jelentés kitér a bányászok régiónkénti energiaforrására is, megjegyezve, hogy az ázsiai-csendes óceáni, európai, latin amerikai és észak amerikai bányászok nagyjából azonos százalékban használnak vízenergiát mint más forrást. 

A szénből származó energia, az APAC régióban (Kína, India, Japán, Ausztrália) fele-fele arányban járul hozzá a villamos energiához mint a vízenergia. 

A jelentés azt is megjegyzi, hogy az APAC régióban levő bányászok hozzájárulnak a Bitcoin hash erejének csaknem 77%-ához és a legkevesebb megújuló energiaforrást használják fel. Míg Észak-Amerika a teljes hash teljesítménynek csak 8%-át adja és 63% származik megújuló energiából. Az európai bányászok a második helyen állnak Észak-Amerika mögött, a bányászatának 30%-át hajtja végre zöld energiával és a kontinens a Bitcoin hash erő 10%-át adja. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kripto-vilag.blog.hu/api/trackback/id/tr4916227638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása