Kriptovaluta az egészségügyben? Egészségedre!
2020. szeptember 02. írta: DigiTech World

Kriptovaluta az egészségügyben? Egészségedre!

healt_crypto.png

Svájc tovább halad a technológiai innovációk terén. A napokban adtunk hírt arról hogy Svájc szintet lépett a kriptovaluták terén és kidolgozta a frank digitális stabil coin változatát a DCHF digitális eszközt.

Most az egyik legnagyobb svájci egészségbiztosító az Atupri Egészségbiztosító adott hírt arról, hogy szeptember 1-től fizetni náluk Bitcoin-nal és Ether-rel a két legnagyobb kriptovalutával.

Az Atupri egészségbiztosító úttörő szerepet tölt be Svájcban a digitális innovációk terén. Legújabb fejlesztésükkel megerősíti ezt a pozícióját.

`Folyamatosan fektetünk be új technológiákba és élünk a digitalizálás adta lehetőségekkel. Így ügyfeleink érdekében felgyorsítjuk a folyamatokat.` - mondta Carolin Meli a biztosító marketing és értékesítési vezetője.

Azonnali hatállyal az Atupri Egészségbiztosítás két kriptovalutát, a Bitcoin-t é az Ethereum-ot rendszeres fizetési eszközként fogadja el ügyfelei számára.

Carolin Meli hangsúlyozza, hogy: `ügyfeleink megválaszthatják melyik fizetési módot választják. Digitális szektorban előre jelezzük a társadalmi trendeket és hosszú távú kialakításokkal kínálunk biztosítási megoldásokat. A blokklánc technológia és a kriptovaluták használata egyre fontosabbá válik. Ennek megfelelően fel akarjuk ajánlani a szükséges struktúrákat a kötvénytulajdonosok számára.`

Bitcoin Suisse együttműködés

Az Atupri egészségbiztosító a Bitcoin és Ethereum révén kínálja az új fizetési módot a svájci Bitcoin Suisse szakemberekkel együtt. A Bitcoin Suisse technológia már több éve bizonyít a kriptopénz piacon. Világszerte ez az egyik legfejlettebb fizetési megoldás. ` Örülünk az Atuprival való partnerségnek és garantáljuk a biztonságos és egyszerű fizetési lehetőséget a kriptovalutákkal` - mondja Amin Schmidt, fizetési szakértő a Bitcoin Suisse Crypto Payments vezetője. A cég teljes mértékben megfelel a fizetési műveletekre vonatkozó jogszabályoknak.

Caroline Meli még elmondta: `Egészségbiztosító társaságként magunk nem rendelkezünk Bitcoinokkal. A fizetés kezdeményezésekor a kötvénytulajdonosok aktuális árfolyamot kapnak amelyet a Bitcoin Suisse garantál és svájci frankban továbbít nekik, ezért soha nem vagyunk kitéve a devizakockázatnak.`

A Bitcoin Suisse több mint 1 milliárd dollárnyi eszközt kezel.

Svájc élen jár a kriptovaluták használatában. Számos intézmény és tömegközlekedés is elfogadja a kriptovalutákat. A svájci Zermatt önkormányzata nemrégiben még Bitcoin adófizetési lehetőséget is bevezetett a Bitcoin Suisse-val együttműködve.

 

kiemelt kép: thetrade-digital

A bejegyzés trackback címe:

https://kripto-vilag.blog.hu/api/trackback/id/tr5016186358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Török Szultán 2020.09.23. 06:07:41

Hú... Bitcoin adófizetés.... Tetszik! Köszi a hirt!
süti beállítások módosítása