Japán a digitális Yen bevezetésére készül
2020. október 15. írta: DigiTech World

Japán a digitális Yen bevezetésére készül

digi_jen_free_1.jpg

Egy helyi pénzügyi tisztviselő szerint Japánnak ki kell igazítania a törvényeit, hogy lehetőség legyen a Központi Bank által kiadott digitális valuta kibocsátására.

Kozo Yamamoto, a Liberális Demokrata Párt pénzügyekkel foglalkozó tanácsának vezetője, a Pénzügyminisztérium volt tisztviselője úgy véli, hogy Japánnak felül kell vizsgálnia azt a törvényt amely meghatározza a Bank of Japan (BoJ) megbízatását és felelősségét a CBDC fejlesztésével kapcsolatban. 

A Reuter hírügynökség október 12-i jelentése szerint Yamamoto azt nyilatkozta, hogy a Bank of Japan-nak a törvény esetleges módosítása révén jó alkalom lenne más változtatások mérlegelésére is, mint például a munkahelyteremtés hozzáadása a jegybank megbízatásához. A politikus hozzátette azt is, hogy a jegybanknak alkalmaznia kell az inflációs rátákra vonatkozó rendelkezéseket:

Az új törvénynek tisztáznia kell azt is, hogy a célinfláció 2%.

Yamamoto észrevételeit röviddel azután osztotta meg, hogy a Bank of Japan hivatalosan bejelentette, hogy 2021-ben bevezeti a japán CBDC-t, digitális Yen-t. 

Japán láthatóan egyre komolyabban veszi a saját CBDC-jét Kína digitális jüan agresszív előrelépése miatt. Október 9-én a japán nemzetközi ügyekért felelős pénzügyminiszter figyelmeztette a globális közösséget, hogy Kína saját CBDC kibocsátására készül. 

Úgy látszik elindult a verseny a kormányok által kibocsátott digitális valuták a CBDC-k terén.

A bejegyzés trackback címe:

https://kripto-vilag.blog.hu/api/trackback/id/tr9816239488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása